Protetica

Atunci cand caria dentara a distrus o mare parte din dinte si peretii restanti sunt prea subtiri pentru a suporta presiunea care se exercita asupra dintelui cand mancam, este necesara protectia peretilor sanatosi prin acoperirea lor cu o coroana dentara. Daca dintele nu mai poate fi salvat si trebuie extras, spatiu lipsa poate fi completat fie printr-o lucrare dentara (punte dentara), fie cu un implant dentar.
Daca pacientul pierde un numar mai mare de dinti, mai ales in zona posterioara atunci va trebui realizata o proteza dentara, lucrare care va trebui indepartata zilnic din gura pentru igienizare.

In cabinetul nostru putem realiza:

  • lucrari protetice din portelan cu suport metalic (Ni-Cr, titan, aur platinat)
  • lucrari protetice din portelan cu suport de zirconiu.
  • lucrari protetice din compozit pe suport de metal
  • incrustatii compozite si ceramice
  • lucrari pe implante dentare
  • proteze acrilice
  • proteze scheletate (cu crosete, cu culise, frezaj)

Coroanele ceramice pe suport de zirconiu au avantajele unei estetici de neegalat. Zirconiu este un metal foarte rezistent, de culoare alb-fildes folosit in tehnica spatiala. Procedeul de fabricatie a suprastructurilor dentare de oxid de zirconiu sunt coordonate prin calculator, iar lucrarea dentara este produsa prin cele mai precise masini de frezare. Aspectele benefice ale zirconiului sunt determinate de proprietatile de compatibilitate totala cu tesuturile cavitatii orale, datorata faptului ca zirconiu este practic bioinert, eliminand posibilitatea de aparitie a unei reactii alergice.

Utilizarea zirconiului confera rezistenta si se evita aparitia coroziunii in mediul bucal, apartitia coloratiei marginale, fenomen prezent in cazul coroanelor ceramice pe suport de Ni-Cr.

Coroanele integral ceramice sunt restaurari coronare ce reusesc sa ofere un rezultat estetic si o fidelitate maxima. Acestea se realizeaza prin presare, ardere sau frezare computerizata si necesita un grad inalt de pregatire al medicului si al tehnicianului dentar.

Dintii de ceramica sunt bine tolerati de tesuturile de suport ale dintelui si nu provoaca iritatii ale gingiei. Asadar, dintii de ceramica se dovedesc o investitie sanatoasa si valoroasa, datorita calitatii materialului.