Implantul dentar, de la A la Z

O dantură îngrijită este esențială pentru o sănătate forte. Una dintre soluțiile inovative pentru îngrijirea sănătății orale este implantul dentar.

 

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o soluție estetică și durabilă, care înlocuiește rădăcina unui dinte lipsă.
Are forma unui șurub pe care este fixat bontul protetic ce susține coroana, puntea sau proteza care înlocuiește dintele natural pierdut.

Avantaje & Contraindicații

Implantul dentar înlocuiește cu brio rădăcina dintelui pierdut și previne totodată atrofierea osului, retracția gingivală și migrarea dinților învecinați. Mai mult decât atât, permite renunțarea la purtarea unei proteze mobile și aplicarea unei proteze fixe. Astfel, fie că ați pierdut dintele ca urmare a unei carii, a parodontozei sau a vârstei înaintate, această problemă dentară poate fi remediată prin implant dentar.

Tratamentul cu implant dentar poate fi contraindicat în cazul anumitor afecțiuni sau boli cronice. Pentru a determina dacă pacientul poate să beneficieze de un tratament cu implant dentar, specialiștii noștri în chirurgie și implantologie dentară evaluează starea sa de sănătate prin radiografii 3D și analize de sânge, ținând cont inclusiv de istoricul dentar, de cantitatea și calitatea osului receptor, precum și de poziția sinusului maxilar și a nervului alveolar inferior.

Tratamentul cu implant dentar

Odată confirmată compatibilitatea pacientului cu tratamentul specific implantului dentar, poate fi efectuată intervenția de inserare a implantului. Procedura durează aproximativ o oră, respectiv un timp mai îndelungat în cazul unui număr mai mare de implanturi.

Urmează perioada de acomodare a osului cu implantul, așa-numita perioadă de osteointegrare, cu o durată de 3 până la 6 luni. După acomodarea implantului în os, peste implant este aplicat bontul protetic, acesta având rolul de suport pentru dintele nou. Durata totală a tratamentului poate varia de la un pacient la altul, în funcție de particularitățile fiecărui caz medical.