Recomandări post extracționale

Timp de 2 ore țineți strâns compresele care v-au fost plasate de către medic la locul extracției.

Nu clătiți (cu ceai sau apă de gură), nu scuipați, pentru a nu elimina cheagul de vindecare și a nu declanșa sângerarea.

Nu aplicați la nivelul plăgii post-extracționale propolis, comprese îmbibate în alcool, bitter suedez, unguente, etc.

Evitați 1-2 zile alimentele prea fierbinți sau prea reci.

Nu introduceți scobitori sau alte obiecte ascuțite în plagă.

Nu consumați alimente până nu a dispărut anestezia locală, pentru a evita mușcarea accidentală a limbii, obrajilor sau a buzelor.

Evitați pentru cel puțin o zi activitățile fizice intense.

Spălatul normal pe dinți se va relua începând cu a doua zi după extracție.

Dacă sunteți fumător se recomandă să întrerupeți fumatul pentru cel puțin 24 de ore, pentru că fumul de țigară poate distruge cheagul sangvin format și poate duce la infectarea acestuia.

Dacă v-au fost aplicate fire de sutură, ele vor trebui îndepărtate după minimum 7, maximum 10 zile, în funcție de natura intervenției dumneavoastră.

Traumatismul creat prin extracția dintelui poate produce umflarea zonei. Această inflamație este maximă în primele 48 de ore după intervenție și se reduce treptat. Pentru a reduce la minim inflamația, se recomandă aplicarea de gheață sau comprese ude și reci pe zona afectată timp de 10 minute, cu 20 de minute pauză, repetând acest ciclu de câte ori puteți în primele 24 de ore după extracție.

Evitați timp de câteva zile produsele lactate (lapte, iaurt, smântână) deoarece acestea conțin o floră microbiană bogată care poate produce infectarea cheagului sangvin prin proliferarea altor bacterii.