Sfaturi pentru purtatorii de proteze

Utilizati zilnic o solutie de curatare a protezelor dentare, pentru ca ajuta la indepartarea particulelor din santurile si spatiile interdentare, indeparteaza placa bacteriana si bacteriile responsabile de aparitia mirosului neplacut al gurii si va ofera un grad sporit de incredere in preajma celorlalti.

Daca sunteti la prima proteza, este absolut normal sa aveti o senzatie de discomfort. Acesta va disparea dupa cateva zile de purtare.

Lasati timp gingiilor sa se vindece. Daca observati o iritatie la nivelul gingiilor, va recomanam indepartarea protezelor pana leziunile se vindeca. Totodata, este indicat sa mergeti la medicul dentist pentru a retusa proteza.

Lipsa dintilor v-a afectat functia fonatorie, iar dupa aplicarea protezei va exista o perioada in care s-ar putea sa aveti senzatia ca nu puteti vorbi. Faceti exercitii, vorbind cu voce tare, pentru a obisnui musculatura cu noua dumneavoastra proteza.

Deasemenea, veti observa ca, cantitatea de saliva va creste. Acest lucru este normal.

In timpul meselor, masticatia trebuie facuta pe ambele parti ale protezelor. Acest lucru va ajuta la o adaptare mai buna.